Prilagodljiva oprema za supanje

SUP vesla

Če se odločamo za nakup ali najem supa, izbiri prave opreme namenimo veliko pozornosti. Pri najemu je to nekoliko lažje, saj tudi ni takšnega tveganja, pri nakupu pa v opremo investiramo več denarja in si ne moremo privoščiti napak. Priporočljivo je izbrati opremo, ki s svojimi funkcionalnostmi pokriva čim večji spekter potreb in pričakovanj. To je prilagodljiva oprema, ki je predvsem za začetnike najboljša izbira.

Prilagodljivost desk in vesel

Deske za supanje imajo določene dimenzije in zasnovo, kar ključno odloča o lastnostih izdelka. Prilagodljivost dopušča le napihovanje deske. Najem supa vključuje učinkovito zračno tlačilko, pa tudi pri nakupu opreme se je smiselno opremiti z njo. Tako lahko sup napolnimo do te mere, da bo odgovarjal specifičnim potrebam. To pa le težko štejemo pod kakšno posebno prilagodljivost – najbolj priporočljivo je upoštevati navodila in sup napolniti do optimalnega volumna, saj s prilagoditvami ne moremo veliko doseči.

SUP vesla dopuščajo nekaj več prilagoditev, seveda predvsem po višini. Vsa vesla, ki so vključena v najem supa, so prilagodljiva, saj je le tako možno ugoditi potrebam različnih uporabnikov. A tudi druga SUP vesla so v veliki večini dovolj prilagodljiva. Možno jih je nastaviti po višini, kar je seveda nujno, če želimo udobno in učinkovito veslati. Imajo pa vesla različne mehanizme, ki to omogočajo, zato jim je smiselno posvetiti dovolj pozornosti. Običajno imajo SUP vesla ročaj, ki se upravlja z zaklopnim mehanizmom – preprosto odpremo zaklopko, prilagodimo dolžino ročaja, nato zaklopko spet zatisnemo. To je zelo enostaven postopek, a zelo učinkovita prilagoditev za optimalno izkušnjo pri veslanju.

Druga oprema

Druga oprema sama po sebi večinoma ni prilagodljiva, služi pa temu, da lahko prilagodimo osnovni komplet. Izredno praktična je zračna tlačilka, ki omogoča enostavno in učinkovito napihovanje supa, enako velja za torbe. Oboje je običajno vključeno v najem supa, lahko pa kupimo te kose posebej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *